Τα παπούτσια με τακούνια, είναι για χρόνια σύμβολο θηλυκότητας και μπορούν να αναβαθμίσουν ακόμα και ένα πιο casual ντύσιμο.

Παρόλα αυτά, η χρήση τους επιβαρύνει και πολλές φορές πληγώνει τα πόδια. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μικρά tips για να μετριάσετε αυτό το φαινόμενο και να φοράτε τα τακούνια σας με μεγαλύτερη άνεση.

Δώσε βάση στο σχήμα του ποδιού

Τα τακούνια με ανοιχτά δάχτυλα, δεν προτείνονται σε γυναίκες με περισσότερο “τετράγωνα” πόδια. Σε αυτές τις περιπτώσεις ιδανική επιλογή αποτελούν πιο στρόγγυλα παπούτσια.
Επίσης, τα μακριά και αδύνατα πόδια, ταιριάζουν καλύτερα με παπούτσια που έχουν πιο κοντό τακούνι. Αυτό διότι υπάρχει πιθανότητα το πόδι να γλιστράει με ένα ψηλότερο τακούνι.

Δώσε βάση στο μέγεθος του παπουτσιού

Αυτό φυσικά είναι μια συμβουλή που ισχύει για όλα τα παπούτσια αλλά πολύ περισσότερο για τα τακούνια. Αν ένα παπούτσι με τακούνι δεν έχει σωστή εφαρμογή, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να τραυματίσει το πόδι σου.

Περπάτησε τα σωστά

Μπορεί να εκλαμβάνεται ως δεδομένο, αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν είναι. Πρέπει πάντα να θυμάσαι να περπατάς σταθερά, πατώντας από το τακούνι προς τα δάχτυλα, όχι το ανάποδο.

Εξάσκηση

Δεν υπάρχει κανένα ίχνος υπερβολής στο να θέλεις να περπατάς σωστά με τα τακούνια σου. Πέρα από τρόπο φροντίδας για τα πόδια σου, είναι και θέμα αισθητικής. Για αυτό τον λόγο, φόρα τα τακούνια σου και περπάτησε μέσα στο σπίτι σου μέχρι να νιώθεις τελείως άνετα.

Βάλε πάτους

Τα πόδια μας επιβαρύνονται με τεράστια συχνότητα λόγω των αναγκών της καθημερινότητας. Ένα παραπάνω όταν φοράμε τακούνια, καθώς το τακούνι σε κάνει να ρίχνεις περισσότερο βάρος στο πόδι σου. Οι πάτοι θα μαλακώσουν αυτή την επαφή. Δεν θα πιστεύεις το πόσο διαφορά έχει.

 

Ακολούθησε τις συμβουλές μας και σου υποσχόμαστε πως από εδώ και πέρα θα ευχαριστηθείς τα τακούνια σου πολύ περισσότερο!!